Saturday, 17 December 2016

Of annoying seniors,my ludicrous behaviour and the contradiction.

Seemingly,it is sorta long time no writing nevertheless have no time to,right?So am not going to luah apa I tak puas hati and whatnot,but to write just a lil-not-so-fantastic story that actually happened lately in our hostel.

What story?Sounds pretty interesting but..urm...what is it?

Oh well....tengok title pun tahu dah kot.Hahahaha.

Okay macam ni.Recently,there were something quite not right happened between the juniors and seniors.Something we can dub or consider like somewhat quarrel but I-dont-think-so kind of stuffs lah.

SAY WHAT ?? 

Yaa I know right ?

So nak dijadikan cerita,there is this one gang of seniors of which aku pun tatau apa masalah depa.Hahahaha.Cause the most bizarre fact was when they called us gangsters lah,penyangak bagai.I've never thought myself as gangsters pun selama ni.So this made me laugh so hard.Haha.

So this gang of seniors suka gila complain and condemn junior.Memang kalau boleh,semua benda kitorang buat ni ala kena tak kena la kat mata dorang.And this bukan je kena kat kami yang sem 3 ni,sem 1 apatah lagi.Making us seemed like a pathetic sophomore but they never realise the circumstances is otherwise.

And ada laa sorang akak hidung kembang a.k.a cave bak kata Puvan,ngahaha....yang memang kerja taknak datang meeting tapi complaint itu ini ibarat tin kosong,bak kata Naa.

Sebelum ni dia tak bayar and tak pergi dinner yang kitorang handle.And then dia and her retardo squads cakap kat staffs upm konon kitorang ni tak jemput depa la pastu makanan tak cukup la bagai.Nak dijadikan cerita,kebetulan ada classmate kitorang kat situ so dengar la everything depa kompelinkan.Hmm...prolly depa nak kita ni jemput depa macam anak raja gamaknya.

So tak berakhir kat situ.Masih lagi manusia yang sama....tak pergi meeting yang mana us ajk blok dah cakap soal mesin basuh yang rosak whatnot and how to handle this situation...like...terpaksa limitkan penggunaan mesin and pasang kunci and padlock so that the girls wont use the machine in a longer period of time.

So this so-called cave girl complaint about how she couldnt wash her clothes in as much as mesin punya pintu bilik kena lock.Hampeh.Bila kitorang terang why and why,dia cakap as if kitorang ni menyusahkan dia lah pulak.Masa tu us macam masih boleh cakap baik baik lagi eventho dah menyampah tahap nak mampus dengan perangai si polan ni.Hahaha.


And then one day....since budak diploma balik bercuti,blok kitorang budak degree ni memang jadi syurga kucinglah kisahnya....So hal banyak tahi kucen tu memang tak payah cerita laa.Hahaha....And budak jiran aku ni memang malang la...sebab depan bilik dia jadi port tempat kucing berak.So sebab tak tahan,dia pun ngadu of what cara and ikhtiar lain lagi nak buat sebab kucing tetap berak depan bilik dorang.Aduh kesiannya.

So us ajk yang sem3 ni la malam tu tolong tangkap kucing kucing ni nak letak luar because that was the only solution we could think of.

And esoknya ada sedikit salah faham berlaku.Aku antara manusia yang terlibat la dalam perbalahan tu.Pendek kata,aku sebenarnya yang mulakan.Hahahahahaha...bangang la kau Pika.

So this one kakak macam persoal tentang kenapa kitorang buang kucing tu tanpa soal selidik kewujudan anak dia.Kitorang pun baru tau pagi esok lepas buang kucing tu (hari pergaduhan) yang kucing tu ada anak.Sebabnya masa kitorang bersusah payah nak tangkap kucing tu,tanya banyak kali,semua senior kata tak ada anak.So salah siapa?Okay tak ada siapa pun yang salah so benda ni tak perlu kecoh pun.Yaa aku mengaku aku salah sebab kurang ajar gila masa tu...dengan tangan menggigil aku taip macam ni (tahan marah),

".....Bukan berat bontot nak mampus reti komplain tapi tak reti tolong....'

Sth liddat la aku pun tak ingat sebab dah delete conversation.And then start la perbalahan antara batch sem 3 and sem 6.Tapi bagi kitorang sem3,sebab dah mintak maaf,cukuplah takat tu.Okay aku pun dah mintak maaf okay kat akak tu personally.Aku dm dia kat whatsapp.And she seemed okay and said sorry to....being thankful because aku and mai rela hati nak jaga anak anak kucing tu afterwards.See?At least we took responsibility onto these poor kittens,bukan takat menyalak macam anjing.

But then kecoh2 pasal budak budak sem5 ni tadi duk update pasal kitorang bagai...ragging konon...macam lan jiao.So memang jadi tersebar la kes gaduh ni.Benda ni bagi aku,,macam dorang nak tunjuk kebodohan dorang sendiri.


And terbaru paling best,depa suruh kitorang diam...macam....

'Tolong jangan bising boleh?'

Kitorang masing masing reply.....'Boleh!'

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHA.

Okay lepas tu macam biasa,dorang update FB.Haih.....kalau nak tegur elok elok,apa kata habaq ja mai face to face.Kitorang ni menerima teguran okay.Plus correction,please tolong sikit...selama ni BATCH KITORANG TAK PERNAH MENYALAK PUN KALAU ADA BUDAK BISING.Tak pernah okay.Yang bising selalu budak fyp and kitorang pun faham dorang busy dengan project.Tak kisah pun.....so....apa kata korang?

That is all fromme for today.Hahahaha.SEE YA NEXT TAIMAAA...




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...