Friday, 16 October 2015

Rindu

Rindu.Apa itu rindu???Rindu itu suatu rasa yang hadir apabila kita teringatkan sesuatu atau seseorang.


Sebab sekarang ni aku overwhelmed by perasaan rindu.Rindu rumah,rindu family,rindu kawan kawan kat semenanjung,rindu Misu(kucing aku),rindu everything!

And paling penting,rindu Kolej Matrikulasi Selangor A.K.A SeMac A.K.A KMS.Sangatlah rindu,sampai satu tahap aku dengar the songs that I played the most during my matriculation programme,they bring back thousands of memories I'll never be forgetting.Damn.

Sepanjang kat matrik ni,kita ada dua sem je.And program ni tak sampai setahun pun.Kira fast track lah.Tengok,umur 19 aku dah sambung degree.Hahaha.Tapi belajar dia memang gila aku cakap kat kau,so takde istilah study last minute kat matrik.Dah lah subjek semua killer.Aku dulu modul 1.Kalau modul 1,kau kena ambil Physics,Chem,Biology,Maths.Kalau modul dua pulak kena ambil Physics,Chem,Maths,Science computer,manakala modul 3 ambil Biology,Chem,Maths dan Science Computer.




Ni pemandangan dari bilik aku.Aku duduk blok Mira.Semua sekali,blok perempuan ada tiga dan berbentuk U.Satu aras ada 40 bilik.Aku duduk bilik hujung which is T2.40.Antara blok perempuan ialah Mira,Vega dan Polaris.Kalau budak laki laki ada dua blok je which are Capella dan Canopus.Selalunya budak budak hot duduk Capella.Hahahaha.Kafe pun ada tiga.Dua cafe ialah cafe perempuan,Cafe Carina dan Cafe Lyra.Cafe Orion ialah kafe lelaki.

Ada satu koperasi yang mana nama dia Aquila.Koperasi ni sangat besarlah jugak,malah lagi besar dari kiosk UPM Bintulu,tempat aku belajar sekarang.Dalam koperasi ada memuatkan dua buah kedai,tempat barang runcit dan alat tulis.Kat bahagian belakang pulak ada pejabat HEP.





Ni pulak bilik.Mostly kat dalam gambar tu aku tunjuk tu adalah part katil and tempat aku belajar.Well,basically bilik kat matrik ni muat untuk empat orang.And jangan risau,bilik matrik sangatlah luas.Ada empat katil,empat locker besar,empat meja belajar,empat rak buku,empat notis board,empat lampu,dua kipas dan cukup selesa untuk empat oranglah as a deduction.

And then aku kenal kawan kawan kelas aku yang sporting gila babeng and macam macam perangailah.And roommate aku pun...Ya Allah aku rindu dorang like hell.

Nama kelas aku ialah SM1K2T5.Hahaha.Semua sekali ada lah dalam 20 orang.20 orang ni ialah Ciken(UiTM Sg.Buloh:Bsc Hons Medical and surgery),Syadan(UMT Bsc Major Kimia),Tiqa(UMT Bsc Major Kimia),Dhalini(lost contact),Biha(Bsc ICT,UMS),Alya(UNIMAS,Bsc ICT),Priya(Bsc Hons Chemical engine,UPM),Prema(Medical,MSU),Nasya(UTM,Bsc Bioindustry),Adila(Medical MSU),Syaheer(UniKL),Ikmal(UNIMAS),Aiman(lost contact),Azroy(UPSI,Phsycology),Yap(UM,law),John(UNIMAS),Sim(UM,Bsc Hons Physics),Teha(UPM,Bsc Hons Biology major),Syarain(Kmpp).

Roommate aku pulak Syuu(KMS PDT sem 3) dan Aida(UiTM,Actuarial SC Bsc Hons).Roommate paling gila gila,paling sweet,paling meahami,paling paling paling lah.Hahahaha.Aku rindu korang sesangat.Tapi masa tu aku memang ramai jugak kawan dari kuliah lain.Best duduk kat matrik ni,kau memang ramai kawan.





That is all for today.We'll continue with my next chapter of life later on.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...